Gepubliceerd: 25 april 2024

Voorkom belastingrente: vraag tijdig (herziening) voorlopig aanslag aan

Verwacht u dat uw bv vennootschapsbelasting over 2023 moet (bij)betalen? Laat in dat geval vóór 1 mei 2024 een verzoek indienen om uitreiking van een voorlopige aanslag of laat een al opgelegde aanslag herzien. Zo voorkomt u dat uw bv belastingrente (sinds 1 januari 2024: 10%!) moet betalen. Is het verzoek binnen vier maanden na afloop van het belastingjaar ingediend en komt de voorlopige aanslag overeen met het bedrag waar u om verzocht? In dat geval hoeft u namelijk geen belastingrente te betalen. Doet u geen verzoek voor de aanslag 2023, dan wordt er in beginsel vanaf 1 juli 2024 belastingrente berekend voor de te betalen aanslag.

Tip

Ook voor eerdere jaren kan het van belang zijn om te verzoeken om een (aanvullende) voorlopige aanslag.

Meer nieuws

Meld arbeidsongeschiktheid bij uw pensioenfonds

mei 8th, 2024|

Meld arbeidsongeschiktheid bij uw pensioenfonds De meeste pensioenregelingen kennen een bepaling waaruit voortvloeit dat de pensioenregeling premievrij wordt [...]

Heeft u een vraag, wilt u meer informatie of eens vrijblijvend kennismaken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

Veerman Administratie B.V.
Dorpstraat 200
2761 AJ Zevenhuizen
Telefoon: 085 2 739 769
info@veermanadministratie.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
8.30 tot 17.00 uur
Buiten kantoortijden op afspraak.

Hierin is onze verantwoordelijkheid, onafhankelijkheid en geheimhoudings-plicht ten opzichte van u vastgelegd. Deze gedrags- en beroepsregels maken ook deel uit van alle aan ons verstrekte opdrachten en werkzaamheden die wij voor u verrichten. Download de laatste versie van de NOAB-gedrags- en beroepsregels:

Voor een duidelijke verhouding tussen u en ons kantoor hanteren wij  de door de NOAB opgestelde leverings-, betalings- en uitvoeringsvoorwaarden. Deze voorwaarden maken ook deel uit van alle aan ons verstrekte opdrachten en werkzaamheden die wij voor u verrichten. Download onze algemene voorwaarden hier:

Als NOAB-kantoor hebben wij ons verbonden aan een onafhankelijke klachtenregeling. U kunt deze hier downloaden:

© 2024 | Veerman Administratie | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | KVK: 24425604 | BTW: NL 818772669 B01

Ga naar de bovenkant